Les Llavors

ESPAI DE 0 A 3 ANYS

La LLAVOR és el nom que rep el grup d’infants d’entre 0 i 3 anys. És un servei que oferim de dilluns a divendres de 8’45 a 13’30hores.

Dintre d’aquest hi ha tres pilars molt importants i presents en el nostre dia a dia:

ELS MOMENTS DE CURA

Els moments de cura són situacions que compartim i vivim amb els infants que acompanyem. Moments en els que l’adult ha de vetllar pel benestar del nen@, ja sigui des de la part més física: com pot ser acompanyar un canvi de bolquer, canvi de roba, rentar mans, treure mocs… O bé, a nivell emocional, acompanyant un conflicte, algun malestar, alguna frustració o simplement, un mal dia. Els moments de cura sempre impliquen la presència de 2 persones i són oportunitats úniques per poder compartir un moment de relació directe entre l’adult i el nen@. Durant aquests moments s’obre espai per crear una relació més estreta. On hi ha una atenció personal e individualitzada amb una mirada atenta i present de l’adult en el moment a compartir. 

«Els moments de cura són oportunitats per poder transmetre el plaer en la relació amb l’altre i nutrir-se d’amor»Anabel Rico

MOVIMENT LLIURE 

El moviment lliure és una corrent descrita per primera vegada per la pediatra Emmi Pikler que proposa la mínima intervenció de l’entorn en el desenvolupament psicomotor del nadó.

Cada moviment o etapa del desenvolupament és la culminació d’un procés que té implicacions més enllà de la fita en si. Per això és important no avançar-nos i deixar que siguin ells sols qui arribin a aquest objectiu. Respectar el seu ritme natural, que pugui gaudir del moviment espontani i de forma autònoma.

Confiem en les seves capacitats i habilitats per poder desplegar la seva psicomotricitat en sintonia amb el seu procès maduratiu. Aquesta serà la clau per un moviment harmònic i segur.

A la sala de joc els infants trobaran diverses estructures per poder satisfer les seves necessitats de moviment, explorar el seu cos i construir la seva identitat.

«Intentar enseñar a un niño algo que puede aprender por sí mismo no sólo es inútil, sino también perjudicial « Emmy Pikler

JOC LLIURE

Crec amb fermesa que jugar és una activitat vital pel creixement de l’infant. La meva experiència i formació em porta cap a la creença i la reafirmació que durant les estones de joc lliure que viu el nen@ s’estableixen fonaments importants d’autonomia, autoestima, aprenentatge, imaginació i creativitat. És durant aquesta activitat que l’infant connecta amb ell mateix, per tal de poder avançar en la construcció de la seva identitat i en el seu procés únic de vida. Perquè única serà la seva forma de viure, veure i entendre el món.

Els materials i joguines que oferim per enriquir el seu joc són oberts amb estructures harmonioses que provoquin i despertin alguna cosa en l’infant quan interactuï amb ells. Que resultin agradables al tacte i els porti a despertar el sentit de la bellesa . Entre aquesta material també hi ha materials de la naturalesa com elements de joc: pedres, troncs de fusta, sorra, minerals, petxines, caracal·les de mar fulles, sorra…intentem que aquests estiguin sempre en sintonia amb els cicles de la naturalesa. 

Una altre aspecte molt enriquidor i saludable és oferir espais de joc lliure a l’exterior. Les llavors necessiten aire, llum natural i aigua per créixer. Per això ens agrada gaudir del nostre pati i dels espais oberts del poble, inclosos els dies de pluja.  

» El joc lliure, l’autèntic joc lliure és aquell que neix del propi desig de l’infant. Sense la direcció ni la intervenció o indicació d’un adult. Sense expectatives en el què ha de fer tan sols deixar-lo SER «

A %d blogueros les gusta esto: