Les Arrels

Espai de 3 a 4 anys

Les ARRELS és el nom que rep el grup d’infants d’entre 3 i 4 anys. Aquest és un servei que oferim de dilluns a divendres de 8’45 a 14 hores.

Al setembre del 2020 neix LES ARRELS un projecte que sorgeix de la reiterada petició de les famílies i del desig i la voluntat de continuar acompanyant als infants al llarg del seu primer septenni de vida.  De moment, allarguem fins els quatre anys i continuarem treballant dintre del marc de l’educació lliure i respectuosa. Donada la franja d’edat, treballem amb ràtios de 8-10 nens/es per adult.

Elements com el joc lliure, les propostes d’activitat diàries, les rondes i rimes de moviment són alguns dels pilars fonamentals d’aquest projecte i del nostre dia a dia. 

  • El joc lliure: Continua presentant un paper fonamental a aquestes etapes de creixement. El joc lliure de l’infant es confronta amb les experiències tingudes, al contacte amb el seu entorn i  jugant, jugant aprèn, a la seva manera, sense que se li empenti a una intel·lectualització. Durant el joc lliure apareixen situacions d’autèntica vida, símbol de fantasia i realitat al mateix tempo.
  • Rondes i rimes en moviment: El desenvolupament del llenguatge i del pensament són simultanis en el nen. Cultivant el llenguatge sorgeix l’activitat del pensament i d’aquí la importància dels contes orals, il·lustrats, de taula, les rondes i les rimes en moviment…Tot plegat, ens ajuda a posar èmfasis en el llenguatge.
  • Propostes diàries: les jornades estaran organitzades de forma orgànica i regular de manera que es repeteixi sempre la mateixa seqüència d’activitats per transmetre seguretat, confiança i que puguin ubicar-se en el temps. Els infants d’aquest grup se’ls hi presenta una proposta d’activitat diària i aquesta està estretament relacionada amb el dia de la setmana.

Les propostes d’activitats tenen un significat i un sentit molt important en el desplegament dels nens i nenes. A través de la bellesa, el color, la forma, el treball manual i les artesanies, ajudarem a dirigir als infants del jugar cap al pensament imaginatiu, formant una mena de pont entre tots dos. Com més s’inclogui el cultiu de la bellesa i el sentiment més creatiu serà el pensament intel·lectual. Volem despertar la sensibilitat i la bellesa en l’infant per omplir-lo d’harmonia en el seu dia a dia. 

«Si el nen és capaç de lliurar-se per complet al món en el seu joc, a la seva vida adulta serà capaç de dedicar-se amb confiança i força a el servei de el món» R.Steiner

Tan el projecte de Les Llavors com el de LES ARRELS estan marcats per un ritme, el ritme de la vida. El ritme que  ens permet ajudar als infants a connectar amb sí mateixos i el seu entorn. Recordant-los que ells també formen part d’aquesta naturalesa i d’aquest cicle vital.

A %d blogueros les gusta esto: