IMITACIÓ
Durant l’edat preescolar predomina l’instint de la imitació. El nen no imita només els actes visibles, també els sentiments de les persones que té contínuament al seu voltant, fent-los, a través de la imitació part de la seva vida i del seu propi obrar. Sabem que la imitació té una importància cabdal en el desenvolupament dels nens petits, però a la pràctica, falten la confiança i el valor de fonamentar l’educació completament sobre aquest principi. L’adult que acompanya als infants ha de ser font d’inspiració per els petits i una persona digna de ser imitada.
ACTIVITAT ARTÍSTICA
L’art estarà present en totes les propostes, en l’espai, i els materials. Volem despertar la sensibilitat i la bellesa en l’infant per omplir-lo d’harmonia en el seu dia dia. A través de la bellesa,el color,la forma, el treball manual i les artesanies, ajudarem a dirigir als infants del jugar cap al pensament imaginatiu,formant una mena de pont entre tots dos. Com més s’inclogui el cultiu de la bellesa i el sentiment, més creatiu serà el pensament intel·lectual.
TREBALL MANUAL
El treball manual amb nens/es és un camp d’entrenament per al pensament. Les mans juguen una part molt important en aquest despertar. Quan treballem amb les mans els nens/es prenen consciència d’aquestes i dels grans regals que elles li atorguen a si mateixos. (Plaer i voluntat). L’activitat dels dits activa els sentits que connecten a l’infant amb el món, i tota la seva vida de pensaments comença a moure’s.
EURITMIA
És una disciplina artística creada per Rudolf Steiner. Bàsicament consisteix en posar moviment a les
paraules i sons a través del cos. La EURITMIA és el llenguatge visible. Entre tots els mitjans d’expressió que poden satisfer la necessitat de l’infant de donar forma a les vivències de la seva fantasia, el moviment rítmic és un dels millors. Permet a l’infant desplegar la seva imaginació en el moviment animat i aprèn a estructurar-lo amb íntima participació.
JOC LLIURE
El joc lliure de l’infant es confronta amb les experiències tingudes, al contacte amb el seu entorn. I jugant,jugant aprèn, a la seva manera, sense que se li empenti a una intel·lectualització. L’adult mira d’estar tranquil i no envair l’infant amb massa paraules. Ens agrada oferir espai i temps, tenen la possibilitat de desplegar les seves capacitats i habilitats per poder completar el seu projecte de vida.
«Si el nen és capaç de lliurar-se per complet al món en elseu joc, en la seva vida adulta serà capaç de dedicar-se amb confiança i força a el servei de el món»
.R.Steiner