Arrels a Espai la Milana

IMITACIÓ

Durant l’edat preescolar predomina l’instint de la imitació. El nen no imita només els actes visibles, també els sentiments de les persones que té contínuament al seu voltant, fent-los, a través de la imitació part de la seva vida i del seu propi obrar. Sabem que la imitació té una importància cabdal en el desenvolupament dels nens petits, però a la pràctica, falten la confiança i el valor de fonamentar l’educació completament sobre aquest principi. L’adult que acompanya als infants ha de ser font d’inspiració per els petits i una persona digna de ser imitada.

ACTIVITAT ARTÍSTICA

L’art estarà present en totes les propostes, en l’espai, i els materials. Volem despertar la sensibilitat i la bellesa en l’infant per omplir-lo d’harmonia en el seu dia dia. A través de la bellesa,el color,la forma, el treball manual i les artesanies, ajudarem a dirigir als infants del jugar cap al pensament imaginatiu,formant una mena de pont entre tots dos. Com més s’inclogui el cultiu de la bellesa i el sentiment, més creatiu serà el pensament intel·lectual.

TREBALL MANUAL

El treball manual amb nens/es és un camp d’entrenament per al pensament. Les mans juguen una part molt important en aquest despertar. Quan treballem amb les mans els nens/es prenen consciència d’aquestes i dels grans regals que elles li atorguen a si mateixos. (Plaer i voluntat). L’activitat dels dits activa els sentits que connecten a l’infant amb el món, i tota la seva vida de pensaments comença a moure’s.

EURITMIA

És una disciplina artística creada per Rudolf Steiner. Bàsicament consisteix en posar moviment a les
paraules i sons a través del cos. La EURITMIA és el llenguatge visible. Entre tots els mitjans d’expressió que poden satisfer la necessitat de l’infant de donar forma a les vivències de la seva fantasia, el moviment rítmic és un dels millors. Permet a l’infant desplegar la seva imaginació en el moviment animat i aprèn a estructurar-lo amb íntima participació.

JOC LLIURE

El joc lliure de l’infant es confronta amb les experiències tingudes, al contacte amb el seu entorn. I jugant,jugant aprèn, a la seva manera, sense que se li empenti a una intel·lectualització. L’adult mira d’estar tranquil i no envair l’infant amb massa paraules. Ens agrada oferir espai i temps, tenen la possibilitat de desplegar les seves capacitats i habilitats per poder completar el seu projecte de vida.

«Si el nen és capaç de lliurar-se per complet al món en elseu joc, en la seva vida adulta serà capaç de dedicar-se amb confiança i força a el servei de el món»
.

R.Steiner

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: